El kaki 'Rojo Brillante' va començar a cultivar-se a la Comunitat Valenciana en els anys cinquanta, on la Ribera Alta i Baixa, Alcàsser i la Vall d'Albaida són les principals zones productores. Les fases de cultiu són avançament, normal 1 i endarreriment, amb la principal temporada de consum d'octubre a desembre.
La seua producció ascendeix a 350 milions de kg a Espanya, dels quals el 95% es produeix a la Comunitat Valenciana. El 20% de la producció es destina al mercat nacional i el 80% a l'exportació (el 90% a la Unió Europea i una part residual als Estats Units, el Canadà i Àsia).
La Ribera del Xúquer és l'únic lloc del món on es cultiva el caqui Persimon®, marca comercial propietat de la Denominació d'Origen kaki Ribera del Xúquer. Aquest caqui de gran calibre i sabor dolç i estable durant tota la campanya ha suposat una autèntica revolució en el sector, ja que s'ha convertit en el favorit dels consumidors per la seua textura cruixent i dura i òptimes qualitats de sabor, vistositat i color.
El kaki Persimon® és més dolç que la majoria de les varietats, té gran calibre, bona presència i característiques organolèptiques úniques. La seua consistència és ferma, sense astringència, de pell i carn ataronjada i polpa dolça i cruixent.
El caqui Persimon® resulta ideal per a esportistes per les seues excel·lents propietats nutricionals, ja que és ric en antioxidants, vitamines A i C, potassi, fibra i aigua. Totes aquestes propietats converteixen al caqui Persimon® en la fruita perfecta per a recuperar-se després de la pràctica esportiva.
La principal zona productora del caqui Persimon® es troba pròxima a la ribera del riu Xúquer (d'ací la denominació ‘Kaki de la Ribera del Xúquer'), un riu amb important influència en el cultiu del caqui, tant per la seua importància per al regadiu com per la gran fertilitat de les seues terres.
Coneguda com el 'jardí d'Espanya' per la seua gran fertilitat i la seua tradició agrícola, les característiques diferencials d'aquesta zona des del punt de vista ecològic i paisatgístic permeten oferir caquis únics, reconeguts i emparats per la Denominació d'Origen Protegida Kaki Ribera del Xúquer.
El kaki Persimon® suposa un canvi radical respecte a la forma de consum tradicional dels països mediterranis, on el fruit presentava una consistència gelatinosa de difícil maneig i comercialització. Continuant tècniques tradicionals de l'antic Japó, i mitjançant un tractament natural consistent a mantindre la fruita en un ambient d'anòxia (absència d'oxigen), s'aconsegueixen eliminar els tanins presents en la fruita, responsables de la astringència, per a obtindre un caqui de consistència dura, polpa cruixent i sabor dolç.
Encara que el kaki Persimon® es consumeix preferentment en fresc, cada vegada més cuiners inclouen el kaki de la Ribera del Xúquer en les seues receptes d'alta cuina. El resultat són plats originals i deliciosos que posen en valor els productes autòctons i de proximitat de la Comunitat Valenciana.