El potencial vitivinícola de la DO València se situa en més de 13.000 hectàrees de vinya repartides en les quatre subzones de producció sobre les quals s’estén la seua demarcació territorial: Alt Túria, Valentino, Moscatell de València i Clariano. Més de 100 cellers i quasi 7.000 viticultors produeixen vins negres, blancs, rosats i vins de licor moscatell amb una producció mitjana anual superior a 650.000 hectolitres de vi.
El sector vitivinícola juga un paper fonamental en l’economia de la província de València, no sols per la seua contribució a la generació de renda, sinó també pel que comporta a nivell sociocultural. L’arribada de nous projectes ha reactivat una zona on es practica una viticultura de muntanya que dona com a resultat vins d’enorme personalitat, vins d’altura, fruit d’unes condicions geogràfiques i climàtiques excepcionalment singulars. La declaració d’aquesta zona com a Reserva de la Bioesfera per la UNESCO ha contribuït a reforçar i impulsar la projecció dels seus cellers.
La zona de producció de la DO València es divideix en quatre subzones: Alt Túria, Valentino, Moscatell i Clariano. La subzona de l'Alt Túria està situada en el nord-oest de la província i ofereix vins blancs brillants, frescos, afruitats i aromàtics. Valentino i Moscatell de València, en la part central de la província, ofereixen vins blancs lleugers i vins de licor amb una aroma particular, fluid i suau. Més al sud, a la subzona Clariano, es produeixen vins blancs lleugers, pallosos i aromàtics i negres color robí, francs de nas, d'extensa aroma i saborosos en boca.
La DOP València compta amb acreditació ENAC per a certificar els seus vins des de 2012, sent la primera DOP espanyola de major volum a aconseguir aquest certificat. En 2022, la DOP València comptava amb 13.069 hectàrees inscrites, 85 cellers (67 d'ells embotelladors) i 6.150 viticultors. Al final de la campanya 2021-2022 es qualificaren 336.643 hectolitres de vi amb DOP València.
Pel que respecta a l'exportació, la producció exportada va ser de 190.461 hectolitres, corresponent el 95,9% d'esta cantitat a vi embotellat i el 4,1% restant a granel. Els països de la Unió Europea concentraren la majoria del volum exportat, mantenint-se com a principales destins Alemanya (11,5% sobre el total exportat), Dinamarca (6,1%) i Bèlgica (4,4%). Entre els països europeus no pertanyents a la Unió Europea els principals importadors van ser Russia amb un volum de 35.117 hectolitres (18,4%) i el Regne Unit amb 10.665 hectolitres (5,6%).