Menu Close

Magrana Mollar d’Elx

La Magrana Mollar d’Elx té gran arrelament a Alacant, on el seu cultiu va ser introduït pels cartaginesos a partir de les guerres púniques i estés de llarg a llarg de l’imperi romà.

Les condicions edafoclimàtiques de la zona emparada per la DOP confereixen a la varietat autòctona Mollar d’Elx unes característiques úniques de dolçor equilibrada, llavor blana i propietats saludables, que la converteixen en una de les millors i més valorades magranes del món.

Més de 20 xefs amb estrela Michelin han reconegut les bondats de la terra de les magranes d’Europa, amb més de 3.000 hectàrees de producció, que aconsegueixen un volum de 50.000 tones per campanya.

 
La zona de producció està constituïda per 40 municipis de les comarques alacantines del Baix Vinalopó, L’ Alacantí i Vega Baixa, zona que destaca pel seu clima semiàrid amb temperatures suaus a l'hivern i baixes precipitacions en els mesos d'estiu. Aquestes condicions estan directament relacionades amb la qualitat de la Magrana Mollar d'Elx i el seu color exterior, que oscil·la del crema al roig intens en funció de l'exposició a la llum solar, la seua dolçor, la seua concentració d’antocians i la textura de la seua llavor.
El Consell Regulador de la DOP Magrana Mollar d'Elx certifica l'origen i la qualitat de les magranes de la varietat mollar d'Elx des de 2016. Només es comercialitzen amb el segell de la Denominació d'Origen Protegida les magranes de les categories primera i extra, una producció que va superar les 7.400 tones al 2022.
La magrana mollar d'Elx és una superfruita de gran poder antioxidant, rica en polifenols, baixa en calories i font d'àcid fòlic i vitamina C.
Banyat per la Mar Mediterrània, el sud d'Alacant destaca per la riquesa de la seua indústria agrícola, la fortalesa del seu teixit empresarial, la seua ubicació estratègica i el seu entorn mediambiental. Les magranes d'Elx creixen entre els Parcs Naturals de les Salines de Santa Pola, El Fondo, les Llacunes de la Mata – Torrevieja i el paratge natural del Colt de Galvany.
Estudis recents han demostrat que el consum de magrana ajuda a reduir els nivells de colesterol, pot retardar l'aparició d'Alzheimer, contribueix a previndre malalties del cor, prevé diferents tipus de càncer i és ideal per a les dietes depuratives i aprimadores. Susi Díaz (1 estrela Michelin) és la gran ambaixadora de la marca, que també compta amb altres padrins d'excepció com Alberto Chicote, Albert Adrià (4*), Quique Dacosta (3*), Ricard Camarena (2*), Mario Sandoval (2*) i Paco Roncero (2*).

Informació complementària i curiositats en: https://granadaselche.com/padrinos