El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) és l’autoritat de control encarregada de certificar els productes agroalimentaris ecològics d’origen vegetal o animal, transformats o no, obtinguts en la Comunitat Valenciana. Tot operador situat a la Comunitat Valenciana, que produïsca, elabore, emmagatzeme o importe d’un tercer país productes ecològics, està obligat a notificar aquesta activitat i sotmetre’s a control per part del CAECV..
L’agricultura ecològica s’ha triplicat a la Comunitat Valenciana durant l’última dècada i és present en el 92% dels municipis. Dels 542 municipis que conformen el nostre territori, 501 tenen algun tipus de cultiu ecològic, que cobreixen una superfície de 153.779 hectàrees (20,5% de superfície certificada). Quant a operadors, actualment hi ha 4.636 operadors dedicats a l’agricultura ecològica amb una edat mitjana de 48 anys, dels quals el 30 % són dones.

La producció ecològica té gran potencial a la Comunitat Valenciana per les condicions naturals del nostre territori, amb una gran diversitat i qualitat de cultius acompanyats d'àmplia tradició i patrimoni agrari, per la qual cosa es podria dir que l'agricultura ecològica és la vocació natural del camp valencià.
En 2023, la terra dedicada a aquesta mena de cultius va augmentar un 0,2% sobre l'any 2022 i va aconseguir les 153.779 hectàrees. En aquesta superfície es comptabilitza l'àrea de terreny forestal i plantes silvestres, amb la finalitat d'homologar les dades amb els d'Eurostat. Per províncies, la de València és la que major superfície va dedicar a aquesta mena de cultius, amb 81.101 hectàrees, seguint-li la d'Alacant amb 40.021 hectàrees i Castelló amb 32.657. Va ser a la província d'Alacant on es va produir el major augment interanual de superfície dedicada a l'agricultura ecològica (+4,9%), a València no va haver-hi una variació significativa mentre que Castelló va disminuir en 4,7%.
La superfície dedicada a l'agricultura ecològica representa el 6,6 % de la Superfície Agrària Total (SAT) i el 20,5 % de la Superfície Agrària Útil (SAU), la qual cosa ens situa molt prop dels Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS 2030 de la UE, segons els quals el 25 % de la superfície de cultiu ha de correspondre a produccions ecològiques.